Spring naar content

STAP-budget voor studenten? Jazeker!

STAP-budget ook relevant voor studenten?

Jazeker, het STAP-budget is ook relevant voor studenten. Zowel werkenden als niet-werkenden studenten kunnen een persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling aanvragen. Dit budget heeft de regering beschikbaar gesteld voor mensen die zich nog graag willen laten bijscholen. Daarmee kunnen zo’n 100.000 tot 200.000 mensen(dus ook studenten) per jaar aanspraak maken op een persoonlijk ontwikkelbudget van €1000 per persoon.

Welke eisen stelt de regering aan de student?

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je dient in loondienst te werken, bent ondernemer of hebt op dit moment geen werk;
  • In het jaar dat een STAP-budget wordt aangevraagd mag er niet eerder al een STAP-budget ontvangen zijn;
  • Op moment van aanvraag ontvang je geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen;

Waarom is dit STAP-budget ook voordelig voor studenten?

Een opleiding kun je gemakkelijk in de avond of overdag volgen. Je hebt om de week één dagdeel les, dit is makkelijk te combineren naast je werk of opleiding. Door het STAP-budget komt er zo’n €1000 per persoon vrij om jezelf bij te scholen. De opleiding word hierdoor een stuk goedkoper en is een makkelijker financieel te onderhouden.

Wanneer kiezen om bij te scholen met het STAP-budget?

Werk je op dit moment maar wil je toch nog graag iets erbij doen of wil je graag nog iets nieuws leren dan is dit het moment. Door middel van het STAP-budget komt er een budget vrij dat direct doorgaat naar de opleider. Hierdoor kun je vrijwel kosteloos een opleiding volgen. Het bedrag dat vrijkomt is €1000 per persoon. Zonder extra kosten zou dit betekenen dat je bijvoorbeeld de volgende opleidingen/cursussen kunt volgen:

Waar kan ik het STAP-budget aanvragen?

Wil je straks een opleiding doen, hoef je je straks alleen online aan te melden voor het STAP-budget en aan te geven welke opleiding je wil volgen. Een breed scala aan opleidingen en cursussen komt daarvoor in aanmerking. Je hebt bij De Laat Kenniscentrum een ruime keuze voor een passende opleiding, maar ook talentontwikkeling in de vorm van Insights Discovery of TMA vallen onder het STAP-budget. Bij de Laat Kenniscentrum is studieadvies altijd gratis en vrijblijvend!

Wil je meer informatie over het aanmelden voor het STAP-budget? Neem dan contact met ons op: info@delaatkenniscentrum.nl of 040-2485582.