Spring naar content

Opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC

Loonadministratie Cursussen

Wat biedt de Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 module?

De module Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3, ook wel POC, is onderdeel van het overkoepelend diploma Medewerker Personeelszaken. Tezamen met de opleiding BKL vormt dit de basis voor het diploma Medewerker Personeelszaken. 

Een zeer nuttige aanvulling op de CV voor een personeelsfunctionaris is de module Personeel, Organisatie en Communicatie. Na het behalen van deze module, heb je kennis opgedaan over loopbaanontwikkeling, personeelsplanning en diverse communicatie- en informatievormen. Je snapt de relatie tussen het management en personeelszaken. Je weet welke instrumenten je kunt inzetten en je hebt kennis van werving en selectie. Interne communicatie is voor een personeelsfunctionaris van groot belang.

Welk niveau is de Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 module?

De Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3, POC, module is op mbo 3-niveau.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 module?

Deze module is voor iedereen die wilt werken als personeels-, HR- of P en O-medewerker, in het bezit is van het diploma Basiskennis Loonadministratie BKL en door wil groeien of een afwisselende en aantrekkelijke baan wenst.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Er is geen vooropleiding vereist en er zijn geen toelatingseisen.

Hoe ziet de Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 module eruit?

Gedurende de cursus komen onderstaande onderwerpen aan bod.

 • Personeel
  Personeelsinstrumenten, personeelsplanning, personeelsverloop, werving- en selectieprocedure, NVP sollicitatiecode, diversiteit en integratie, loopbaanontwikkelingstraject, personeelsmanagement en loonbaanontwikkeling.
 • Organisatie
  Indelingen organisaties, typen ondernemingen, organisatie-indelingen, samenwerkingsvormen, sociaal beleid, rollen en taakverdeling personeelszaken en lijnmanagement.
 • Communicatie
  Begrippen omschrijven en aangeven wat het verschil is tussen communicatie en informatie.

De examens van Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3 module

Examen Personeel, Organisatie en Communicatie niveau 3

Dit examen in een onderdeel van de opleiding Medewerker Personeelszaken MPZ en wordt afgenomen bij de Associatie. De belangrijkste examenstof op basis van het examenprogramma van de Associatie is

 • personeel
 • organisatie
 • communicatie

Wil je meer informatie over de examens? Kijk dan op de website van Associatie.
Wil je meer informatie over de examens van de totale opleiding? Klik hier.

Diploma/certificaat

De examens worden afgenomen door de Nederlandse Associatie voor Praktijkexamens op diverse examen­locaties in heel Nederland. Het betreffen online examens. Inschrijving voor het examen geschiedt online is altijd voor eigen rekening en verantwoordelijkheid.

Vervolgstudie

Heb je de opleiding MPZ afgerond en wil je graag doorstuderen? Start dan bijvoorbeeld aan de opleiding PDLarbeidsrechtNEMAS HRM óf personeelsconsulent. Wil je je op administratief vlak verder ontwikkelen? Start dan bijvoorbeeld aan de opleiding praktijkdiploma boekhouden PDB

NIRPA

De Laat Kenniscentrum heeft kwalitatief opleiden hoog in het vaandel staan en laat dit ook graag toetsen door externe partijen. De Laat Kenniscentrum vindt het belangrijk dat de cursisten met hun opleiding een waardevolle aanvulling hebben op hun CV en zich kunnen onderscheiden van anderen. De loonadministratieve opleidingen van De Laat Kenniscentrum zijn erkend door de Stichting Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting, NIRPA. De loonadministratieve opleidingen BKL, PDL, MPZ en VPS vallen onder reguliere opleidingen, die leiden tot een diploma dat toegang geeft tot het register RSa of RPP.

Het NIRPA draagt ons voor als opleider voor deze opleiding. 

Meer informatie?

Meer informatie? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040-2485582 of per mail.

Wanneer start de opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC?

De opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC wordt in verschillende vormen aangeboden:
- Een avondopleiding (8 lesweken, meer dan vijf personen).
De avondopleiding begint om 19:00 uur en duurt tot 21:30 uur.

- Een (zater)dagopleiding (4 lesweken, meer dan vijf personen).
De (zater)dagopleiding start om 10:00 uur en duurt tot 15:00 uur.

- Een intensief traject. Dit traject betreft een groep met vijf personen of minder.

*Onze opleidingen omvatten vaak een dagdeel en zijn in veel gevallen 1x per 2 weken. Dit zorgt voor een goede balans tussen studie, werk en privé. Je hebt dan bijvoorbeeld les van 09:00 tot 11:30 uur. In alle gevallen wordt in goed overleg, met docenten en medecursisten, een lesplanning samengesteld. Dit zorgt voor een goede balans tussen werkzaamheden, privé, huiswerk en lesmomenten. 

De opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC kent verschillende startmomenten per jaar.

De opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC start elke derde week van de maand, mits anders staat aangegeven.

De studiebelasting van de opleiding PDL is circa vijf à zes klokuren per lesweek.

Liever starten op je eigen moment? Volg Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC als thuisstudie!

Bepaal zelf wanneer je start! Je ontvangt van ons de boeken, de online leeromgeving en we koppelen je aan een vakdocent die je op afstand begeleidt. Studeren op afstand, maar met persoonlijke aandacht. Je verstuurt je huiswerk middels je online leeromgeving, jouw docent corrigeert het huiswerk en geeft je tips en adviezen. Jij bepaalt waar en wanneer je studeert en je huiswerk maakt. Het examen plan je in op een examenlocatie in de buurt.

Tijdens de eerste les wordt de opleiding, in overleg met de groep, gepland. Deze planning wordt opgenomen in de leeromgeving.

Onderstaande data zijn een richtlijn. De definitieve startdatum en lestijd worden, in overleg met studenten, gepland.

Staat er geen opleidingsstart gepland, neem contact met ons op. Bij ons kun je altijd op korte termijn starten in de regio. Onze medewerkers zien in een oogopslag waar in het land op korte termijn opleidingen en cursussen definitief starten. Bel 040-2485582 of mail info@delaatkenniscentrum.nl.

Ontmoeten we elkaar binnenkort op een van onze leslocaties?

Moduleprijs

924,- euro (vrijgesteld van BTW).
Dit betreft een maatwerkprijs op basis van 1 persoon.

Studiemateriaal   

Circa 75,- euro (incl. 9% BTW).

Totaalprijs van jouw opleiding Medewerker Personeelszaken (MPZ) module POC

Opleiding -en examenkosten zijn vrijgesteld van BTW.  Over studieboeken wordt wel BTW gerekend. De gehele opleiding kost 999,- euro inclusief BTW.

 

Registratie NIRPA

Indien je met succes je opleiding POC afsluit met een diploma van de Associatie, kun je je via deze link registeren in het RPP-register. 

Klik op de link voor de actuele prijzen: Associatie voor examinering. Jouw examen boek je rechtstreeks bij de Associatie voor Examinering.

Startdatum Maand Variant Locatie